Natbouw vloerverwarming

Natbouw vloerverwarming is een energiezuinige en prijsvriendelijke manier om uw huis te verwarmen.

1000+ klanten gingen u voor!

Langdurige warm

De vloer blijft langer warm dan bij andere vloerverwarmingssystemen.

Prijsvriendelijk

Natbouw is aanzienlijk goedkoper dan droogbouwsystemen.

Opbouwhoogte

Droogbouw vloerverwarmingen hebben een zeer kleine opbouwhoogte.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wilt u ook genieten van warme voeten en een duurzaam verwarmingssysteem? Dan is een natbouw vloerverwarmingssysteem misschien wel wat voor u. Onze specialisten hebben al jarenlang ervaring met het installeren van vloerverwarmingen en hebben al meer dan 1000 projecten uitgevoerd. Vraag snel een offerte aan of als u meer wilt weten neem dan telefonisch contact met ons up.

Waarom een natbouw vloerverwarming?

De voornamelijkste reden dat er gekozen wordt voor een natbouw vloerverwarming is de duurzaamheid van het systeem. De warmte wordt hierbij namelijk langer vastgehouden, waardoor het een stuk energiezuiniger en milieuvriendelijker is. Ook wordt de warmte beter overgedragen naar de warmtebuizen dan bij andere systemen. Deze vorm van vloerverwarming wordt daardoor ook vaak gekozen bij nieuwbouw huizen. Nieuwbouw huizen beschikken bijna altijd van genoeg inbouwhoogte en daarom is dit de ideale vloerverwarming ervoor. Gaat u ook een natbouw vloerverwarming laten aanleggen? Neem dan eens contact met ons op.

Natbouw vloerverwarming Laten plaatsen?

Vraag vandaag nog een prijsopgave aan en laat een natbouw vloerverwarming plaatsen.

Natbouw vloerverwarming

Een natbouw vloerverwarming  is een vloerverwarmingssysteem waarbij de leidingen geïntegreerd zijn in de chape. De buizen en slangen worden in de cement laag geplaatst, dit noemt men ook wel infrezen.

Wat is een natbouw vloerverwarming systeem?

De natbouw bij een natbouw vloerverwarming staat voor de natte laag die over de verwarmingsbuizen heen gegoten wordt. Dit gebeurt meestal met speciale soorten gips en zandcement. Dit zorgt ervoor dat de vloerverwarming zeer duurzaam en stevig wordt. Dat niet alleen het houdt ook nog eens de warmte langer vast. U ziet natbouw vloerverwarming systemen steeds meer in nieuwbouwwoningen, omdat ze goed te koppelen zijn aan duurzame bronnen. Een natbouw vloerverwarming is ook de meeste duurzaamste en zuinigste vloerverwarming.

Producteigenschappen

Natbouw vloerverwarmingen bieden diverse voordelen. Hieronder zijn de belangrijkste voordelen opgesomd:

Installatie natbouw vloerverwarming

Voor het aanbrengen van een natbouw vloerverwarmingssysteem zijn diverse mogelijkheden. Er kan gebruik gemaakt worden van tackers, noppenplaten en nette. Bij een noppen systeem maakt u gebruik van noppenplaten, Hierbij worden de buizen in het noppenprofiel geklikt. Bij tackers worden de leidingen van de vloerverwarming op de isolatieplaten getackerd. Tot slot heb je nog de netten methode, bij de netten methode worden de leidingen op metalen netten gemonteerd.

Ervaar de voordelen van een Natbouw vloerverwarming!

Wilt u deze winter ook genieten van warme voeten? Vraag dan gelijk een offerte aan voor een natbouw vloerverwarming.

Voordelen van diverse installatiemethoden

Elk installatiemethode heeft weer zijn eigen voordelen en nadelen. In deze alinea vertellen wij aan u de voordelen van de diverse soorten installatiemethoden. De voordelen van een noppen systeem is dat de leidingen makkelijk in te klikken zijn en de installatie redelijk snel verloopt. Ook blijft de isolatielaag hierbij perfect in tact. Tackers zijn vergeleken met de noppenplaten een goedkopere optie. Wederom is deze methode vrij snel aan te brengen. Bij de netten methode worden de leidingen stevig gemonteerd op de metalen nette, dit zorgt ervoor dat de leidingen goed op hun plek blijven liggen. De leidingen liggen bij deze methode iets dichter bij het vloeroppervlakte, waardoor de warmteafgifte sneller verloopt dan bij de andere methodes. Ook blijf bij deze methode het isolatiemateriaal volledig intact.

Project 2 afbeelding

Voordelen natbouw vloerverwarming

Bij een natbouw vloerverwarming zijn de buizen in een betonnen vloer gegoten. Hierdoor zijn er minder luchtspouwen dan bij andere vloerverwarming systemen. Dit zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat en de warmte gelijkmatig verdeeld wordt over de vloer. Dit zorgt voor prettige temperaturen in de leefomgeving. Daarnaast heeft het ook een hogere warmteopslagcapaciteit waardoor de vloer veel langer warm blijft, dit kan ervoor zorgen dat u energie bespaard. Als laatst is het een duurzame methode. Het kan zeer gemakkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen. Dat niet alleen bij de aanleg is er minder materiaal nodig en wordt er minder materiaal weggedaan, wat weer beter is voor het milieu. Kiest u ook voor een natbouw vloerverwarming?

OFFERTE AANVRAGEN?​

Wilt u een natbouw vloerverwarming laten plaatsen? Vraag dan meteen een offerte aan.

VLOERVERWARMINGEN INFORMATIE

Wij streven ernaar om op deze pagina zo volledig mogelijk te zijn, maar het is mogelijk dat u nog vragen heeft. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als dat het geval is. Ons team staat klaar om u verder te helpen en uw vragen te beantwoorden.

LEGPATRONEN NATBOUW VLOERVERWARMINGEN

Bij het installeren van een vloerverwarmingssysteem is het legpatroon van de buizen van groot belang. Het is namelijk essentieel dat de buizen gelijkmatig worden verdeeld over het vloeroppervlak. Dit strategische legpatroon kan verschillende vormen aannemen. Een veel gebruikt legpatroon is het slakkenhuispatroon. Dit patroon heeft als voordeel dat de aanvoer- en retourleidingen naast elkaar liggen. Door de 90 graden bochten in dit patroon wordt de doorstroming van de buizen optimaal benut. Een ander veelvoorkomend legpatroon is het haarspeldpatroon. Bij dit patroon lopen de leidingen in meanders van de ene kant naar de andere kant van de kamer.

Contact

Neem contact met ons op voor al uw vragen of verzoeken. Ontvang vrijblijvend een offerte op maat en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Formulier

Offerte aanvragen

Stap 1: Neem contact op

U kunt ons uiteraard bereiken door het formulier op deze pagina in te vullen. Daarnaast kunt u ons te allen tijde telefonisch benaderen als u vragen heeft of meer informatie wenst over onze diensten.

Stap 2: ijzersterk voorstel

Zodra de taak helder is en al uw wensen zijn begrepen, gaan wij aan de slag om een voorstel voor u op te stellen. Gewoonlijk ontvangt u binnen 24 uur een op maat gemaakt voorstel.

Stap 3: Gedegen uitvoering

Wij vertrekken niet voordat u volledig tevreden bent met het eindresultaat. Zo kunnen we onze beloften waarmaken en streven we naar uitmuntende klanttevredenheid.

Veel gestelde vragen over natbouw vloerverwarmingen

Het begrip “natbouw” in natbouw vloerverwarming verwijst naar de natte laag die over de verwarmingsbuizen wordt gegoten. Deze laag wordt meestal gemaakt van speciale mengsels zoals gips en zandcement. Dit proces zorgt niet alleen voor een zeer duurzame en stevige constructie, maar heeft ook het voordeel dat de warmte langer wordt vastgehouden.

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor natbouw vloerverwarming is de duurzaamheid van dit systeem. Dankzij de manier waarop de warmte wordt vastgehouden, is natbouw vloerverwarming aanzienlijk energiezuiniger en milieuvriendelijker. Dit komt doordat de warmte efficiënter wordt overgedragen naar de verwarmingsbuizen dan bij andere methoden. Daarnaast is deze vorm van vloerverwarming bijzonder geschikt voor nieuwbouwwoningen. Deze huizen hebben doorgaans voldoende inbouwhoogte, wat natbouw vloerverwarming tot de perfecte oplossing maakt.

Er is een slakkenhuispatroon en een haarspeldpatroon.

De installatie duurt gemiddeld 1 tot 2 dagen.

Bij het kiezen van een vloer is het belangrijk dat het zorgt voor optimale warmteoverdracht. Een aantal vloeren die hiervoor geschikt zijn, zijn tegelvloeren, natuursteen, vinyl, PVC en gietvloeren.

Ja, dit kan zeker. Vaak wordt er gekozen voor isolatieplaten en randisolatie.