Droogbouw vloerverwarming

Een vloerverwarming systeem waarbij geen natte laag van toepassing is voor de installatie.

1000+ klanten gingen u voor!

Snelle warmteverspreiding

De warmteafgifte en verspreiding gebeurt snel door de uitmuntende warmtegeleiding.

Lagere keteltemperatuur

Dit is mogelijk door de goede warmteverspreiding en zo bespaart u op energie.

Opbouwhoogte

Droogbouw vloerverwarmingen hebben een zeer geringe opbouwhoogte.

droogbouw vloerverwarming installeren

Start ook met het lager zetten van uw ketel door middel van een droogbouw vloerverwarming. Bespaar energie en geniet van warme voeten in de winter. Onze specialisten installeren al ruim 15 jaar vloerverwarmingen en hebben ook al meer dan 1000 projecten uitgevoerd. Vraag nu een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.

Waarom een droogbouw vloerverwarming?

Een droogbouw vloerverwarming staat ook wel bekend als een lage opbouw vloerverwarming. Dit heeft te maken met de geringe opbouwhoogte van het vloerverwarmingssysteem. Indien er weinig opbouwhoogte beschikbaar is, is dit de ideale vloerverwarming keuze. Dit zorgt er ook voor dat het zo weinig mogelijk invloed heeft op uw leidingwerk en interieur. Het vloerverwarming systeem is ook zeer licht van gewicht en is geschikt voor in een appartement of verdiepingsvloer. Daarnaast is er tijdens het installeren geen last van stofverplaatsing en geluidoverlast. Ook is het een minder riskante vorm dan infrezen. Wilt u ook een droogbouw vloerverwarming laten aanleggen? Neem dan contact met ons op.

Droogbouw vloerverwarming Laten plaatsen?

Vraag vandaag nog een prijsopgave aan voor het plaatsen van een droogbouw vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een vloerverwarming systeem waar geen natte laag van toepassing komt. Dat wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten gebruikt worden zoals, zandcement, beton, anhydriet, egaline enzovoort.

Wat is een droogbouw vloerverwarming systeem?

Droogbouw vloerverwarming systemen worden voornamelijk gebruikt bij houtskeletbouw, renovatie en bij vloeren waar geen ruimte is voor een natbouw vloerverwarming. Ook bij locaties waar veel geluidisolatie vereist is zoals bij appartementen wordt dit vaak gebruikt. Bij de installatie van droogbouw worden er geen natte producten gebruikt. Het is een vloerverwarming wat snel reageert en een lagere systeem temperatuur heeft. Daarnaast kan het ook koelen. De verwarming is ook geschikt in badkamers en het is zelfs te koppelen aan duurzame bronnen.

Producteigenschappen

Droogbouw vloerverwarmingen bieden diverse voordelen. Hieronder zijn de belangrijkste voordelen opgesomd:

Wanneer een droogbouw vloerverwarming?

Naast de beperkte opbouwhoogte zijn er diverse redenen om voor een droogbouw vloerverwarming te kiezen. De eerste reden heef te maken met het lichte gewicht van de vloerverwarming. Monumentale panden, houten skelet woningen en jaren 30-woningen kunnen vaak de constructie van een normale vloerverwarming niet dragen. Hierbij komt een droogbouw vloerverwarming goed van pas. Overige redenen voor een droogbouw vloerverwarming zijn:

 

  • Bestaande zandcement vloer
  • Veel zoninvloed door bijvoorbeeld grote ramen
  • Woonboot
  • Flats en appartementen
  • Infrezen niet mogelijk door dunne vloer of leidingen in de vloer

Kies voor een droogbouw vloerverwarming!

Wilt u ook genieten van een vloerverwarming met een snelle reactiesnelheid? Vraag dan gelijk een offerte aan.

Installatie droogbouw vloerverwarming

Bij een vloerverwarming met een droog systeem zit er een variatie in de verwarmingsbuizen ten opzichte van een nat systemen. De verwarmingsbuizen komen namelijk niet in aanraking met de chape. Deze worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten. Deze platen zijn gemaakt van piepschuim en polystyreen en hebben 2 belangrijke functies. De eerste functie is het voorkomen van warmteverlies naar beneden toe en zij maken de bevestiging mogelijk van de verwarmingsbuizen op gelijke afstanden.

Opbouwhoogte

De opbouwhoogte van vloerverwarmingen volgens het droogsysteem variëren tussen de 13 en 18 centimeter. Bij een nat systeem is dat tussen de 18 en 20 cm. Het verschil in de hoogte zit in de verwarmingsbuizen. Bij natte vloerverwarmingsbuizen liggen ze op de vloerisolatie en bij droge vloersystemen zijn ze er in verwerkt. Daardoor wordt de opbouwhoogte beperkt met droogbouw vloerverwarmingen.

Offerte aanvragen?

Wilt u een droogbouw vloerverwarming laten plaatsen? Vraag dan meteen een offerte aan.

DROOGBOUW VLOERVERWARMING INFORMATIE

Wij doen ons best om op deze pagina zo volledig mogelijk te zijn, maar als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

VOORDELEN DROOGBOUW VLOERVERWARMING

Droogbouw vloerverwarming systemen bieden nog meer voordelen dan eerder genoemd. Allereerst kunnen deze systemen ook gebruikt worden voor koeling, wat zorgt voor extra comfort tijdens warme zomermaanden. Daarnaast hebben zij een snelle reactietijd, wat resulteert in energiebesparing en een verhoogd wooncomfort. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over het gehele vloeroppervlak dankzij de goede warmtegeleiding van de matten of platen die gebruikt worden. Bovendien hebben deze matten of platen een isolerende laag, waardoor het rendement van de vloerverwarming verbeterd wordt.

DROOGBOUW VLOERVERWARMING OP HOUTEN VLOER

Het wordt vaak gedacht dat vloerverwarming en een houten vloer niet goed samengaan, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Een droogbouw vloerverwarmingssysteem en een houten vloer vormen een perfecte combinatie. De beperkte opbouwhoogte van de vloerverwarming is ideaal voor ruimtes met een houten vloer. Bij dunne houten planken hoeft u minder warmte te genereren dan bij dikke planken, omdat de warmte beter door het hout wordt verspreid. Het plaatsen van een vloerverwarming onder een houten vloer kan de al gehele sfeer in uw huis aanzienlijk verbeteren. Bent u geïnteresseerd in het laten plaatsen van een vloerverwarmingssysteem? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Neem contact met ons op voor al uw vragen of verzoeken. Ontvang vrijblijvend een offerte op maat en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Formulier

Offerte aanvragen

Stap 1: Neem contact op

U kunt ons uiteraard bereiken door het formulier op deze pagina in te vullen. Daarnaast kunt u ons te allen tijde telefonisch benaderen als u vragen heeft of meer informatie wenst over onze diensten.

Stap 2: ijzersterk voorstel

Zodra de taak helder is en al uw wensen zijn begrepen, gaan wij aan de slag om een voorstel voor u op te stellen. Gewoonlijk ontvangt u binnen 24 uur een op maat gemaakt voorstel.

Stap 3: Gedegen uitvoering

Wij vertrekken niet voordat u volledig tevreden bent met het eindresultaat. Zo kunnen we onze beloften waarmaken en streven we naar uitmuntende klanttevredenheid.

Veel gestelde vragen over droogbouw vloerverwarmingen

Droogbouw vloerverwarming systemen worden vooral toegepast in houtskeletbouw, renovatieprojecten en situaties waarin de ruimte beperkt is voor een traditionele natbouw vloerverwarming. Deze systemen zijn ideaal voor locaties waar geluidsisolatie van groot belang is, zoals in appartementen. Een belangrijk kenmerk van droogbouw vloerverwarming is dat er geen natte materialen worden gebruikt tijdens de installatie, wat resulteert in een schone en snelle plaatsing. Droogbouw vloerverwarming reageert snel op temperatuurveranderingen en werkt efficiënt bij lagere systeemtemperaturen. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid om te koelen, wat een extra voordeel is voor klimaatbeheersing. Deze verwarmingsmethode is ook geschikt voor gebruik in badkamers en kan eenvoudig worden gekoppeld aan duurzame energiebronnen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

De duur is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de grootte van uw vloer, maar gemiddeld zijn onze specialisten één dag bezig.

Een droogbouw vloerverwarming biedt een uitstekende oplossing dankzij de beperkte opbouwhoogte. Dit type vloerverwarming is ideaal wanneer er minimale opbouwhoogte beschikbaar is, waardoor het perfect integreert zonder ingrijpende aanpassingen aan uw leidingwerk en interieur. Het systeem is licht van gewicht en geschikt voor gebruik in appartementen of op verdiepingsvloeren.

Voor een droogbouw vloerverwarming wordt voornamelijk gekozen bij ongeïsoleerde betonvloeren, appartementen, plekken waar hoge geluidisolatie gewenst is, renovatieprojecten en situaties waar gewicht een grote rol speelt.

Bij droogbouw vloerverwarmingen zijn verschillende vloeren geschikt. De vloeren die hiervoor geschikt zijn, tegels, houten vloeren, laminaat en vinyl.

Een droogbouw vloerverwarmingssysteem werkt door het gebruik van speciaal ontworpen EPS-isolatieplaten die direct op een vlakke ondervloer worden geplaatst. De warmteverspreiding binnen dit systeem wordt efficiënt gerealiseerd door geleidingslamellen of een aluminium toplaag die bovenop de EPS-platen ligt. Deze combinatie zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig en snel door de vloer wordt verspreid, waardoor een comfortabele en efficiënte verwarming van de ruimte wordt bereikt.

Ja, dat kan zeker. Dit kan zelf helpen om de warmte beter te behouden en uw energiekosten te verlagen. Weten wat de isolatie opties zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Het droogbouw vloerverwarmingsysteem heeft diverse voordelen namelijk, het is laag in gewicht, de platen hebben een isolerend effect wat goed is voor u rendement, het is snel gelegd, geschikt voor meerdere verdiepingen en appartementen en het ligt direct onder de vloer wat er voor zorgt dat het snel opwarmt.